Cum de a alege mobilierul de baie potrivit. Ce trebuie să știți și la ce trebuie să fiți atenți

Pe vremuri, baia era percepută de cei mai mulți ca o cameră sanitară obișnuită, echipată cu un recipient primitiv pentru baie, o chiuvetă fără pretenții și câteva rafturi și cârlige din plastic. Astăzi a devenit o cameră intimă specială, al cărei interior este gândit în detaliu. Iar o componentă importantă în această privință este mobila de baie. Baia trebuie să conțină cel puțin un dulap cu chiuvetă și o oglindă. În plus, dacă dimensiunea camerei o permite, puteți amplasa în ea un dulap, un dulap suspendat, o comodă și chiar un puf. Principalul lucru este o combinație armonioasă a tuturor pieselor de mobilier.

Secretele generale ale selecției corecte a mobilierului pentru baie:

Alegeți mobilier de baie este cel mai bine în stadiul de reparații, astfel încât să puteți obține un stil uniform între finisajul pereților, podea și tavan și alte elemente de interior. Înainte de a-l cumpăra, calculați scara camerei. Puteți măsura pur și simplu spațiul disponibil, astfel încât să știți care sunt dimensiunile mobilierului care vi se potrivesc. Este ideal să creați un mini-proiect de baie pe o bucată de hârtie, arătând locațiile tuturor mobilierului și utilităților dorite. Pentru o cameră mică, puteți căuta seturi speciale care variază în funcție de numărul de componente, create într-un singur stil. De asemenea, puteți cumpăra fiecare element separat. Un criteriu important este funcționalitatea, prețul, precum și calitatea și rezistența la umezeală a materialelor folosite. În cataloagele noastre, veți găsi mobilier de baie pentru toate gusturile și pentru toate buzunarele, iar consultanții noștri calificați vă vor ajuta să alegeți.

Schema de culori a mobilierului de baie este, de asemenea, un factor important. Producătorii moderni sunt capabili să satisfacă chiar și cei mai exigenți clienți. Și dacă nu găsiți culoarea dorită a mobilierului în catalogul unor producători, puteți găsi un producător care vă permite să comandați mobilier într-o gamă mai largă de culori (de exemplu, mobilierul „Verona”) sau în orice culoare din paleta RAL.

Criterii pentru alegerea unei oglinzi sau a unei oglinzi de dulap:

Proiectarea și fabricarea oglinzilor de baie este de competența unei industrii separate în industria mobilei. La urma urmei, tehnologia de producție a acestora este semnificativ diferită de omologii lor concepuți pentru utilizarea într-o cameră uscată.

În băile moderne, oglinzile sunt folosite nu numai pentru scopul lor direct, ci și pentru a face camera mai spațioasă din punct de vedere vizual. De regulă, oglinda este plasată deasupra chiuvetei, echipată suplimentar cu rafturi pentru cosmetice și obiecte mici necesare. Adesea, oglinda poate servi și ca ușă de dulap.

Aspectul oglinzii trebuie să corespundă stilului general și schemei de culori a băii. Aceasta este o chestiune care ține de preferințele și gusturile personale ale consumatorului. Este posibil să alegeți o oglindă cu funcții suplimentare, printre care se numără iluminarea din spate, creșterea afișajului, încălzirea, astfel încât să nu se încețoșeze. De asemenea, în prezent, există modele cu funcții de monitor ascunse pentru vizualizarea de videoclipuri, echipate cu panouri tactile, care suportă Wi-Fi, redă muzică etc.

Ce trebuie să știți despre chiuvete:

Chiuveta este considerată piesa centrală a băii, în jurul căreia se concentrează restul accesoriilor. Puteți alege ca un monocomplex – chiuvetă cu blat, sertar, rafturi și oglindă – sau puteți cumpăra totul separat. Există un produs care se potrivește tuturor nevoilor, de la o chiuvetă mică de colț până la un design de familie mare cu două chiuvete.

Varietatea de materiale folosite pentru a produce chiuvete și blaturi uimește și ea: piatră naturală și artificială, laminat și lemn natural, plastic și sticlă întărită.

Atunci când cumpărați o chiuvetă, examinați-o cu atenție pentru a vedea dacă are fisuri sau cioburi. Atunci când a

tingeți produsul, ar trebui să se audă un sunet plăcut de sonerie. Dacă sună plictisitor, atunci produsul are ceva în neregulă. De asemenea, este importantă uniformitatea acoperirii chiuvetei cu vopsea, astfel încât să nu existe scurgeri sau lovituri.

Mobilier de baie: ce să ia în considerare:

Mobilierul de baie poate fi clasificat în trei categorii:

monoblocuri pe podea (dulapuri sub chiuvetă);
unități suspendate (dulapuri cu iluminare și oglinzi);
Elemente mixte – comode, cutii, coșuri de rufe, coloane, pufuri și așa mai departe.
Materialul cel mai frecvent utilizat pentru mobilierul de baie este MDF. Ele sunt ușor de prelucrat, astfel încât puteți crea orice formă, iar textura oferă posibilitatea de a sculpta o varietate de modele pe produs. Mobilierul din MDF este rezistent la fluctuațiile de temperatură, la umiditate ridicată și la alte influențe externe.

Nu mai puțin populare sunt și panourile din plăci aglomerate. De asemenea, acestea sunt durabile și de lungă durată, alături de un cost redus.

Mobilierul din lemn natural pentru baie poate fi folosit numai dacă încăperea are o suprafață mare și este bine ventilată. În caz contrar, va absorbi umezeala, după care se va forma mucegai pe ea.

Mobilierul din plastic are un cost mai accesibil, dar este predispus la zgârieturi chiar și la ștergerea cu o cârpă, astfel încât își pierde rapid aspectul original. Recent, mobilierul de baie din poliuretan a devenit din ce în ce mai popular. Nu este ieftin, dar este durabil și de lungă durată.