Cum de a alege canapeaua potrivită: recomandări ale experților

Canapea – unul dintre elementele principale și scumpe de interior în fiecare casă. Este un mobilier multifuncțional, care are o sarcină serioasă în fiecare zi. Alegerea unei canapele de calitate, frumoase și practice nu este o sarcină ușoară. La urma urmei, evaluați nu ar trebui să fie doar aspectul și dimensiunea sa, care ar trebui să fie în armonie cu interiorul și să se potrivească cu parametrii camerei, dar, de asemenea, funcționalitatea și fiabilitatea mobila moldova.

O canapea bună este…
Longevitate: pentru ca canapeaua să dureze cât mai mult timp, trebuie să alegeți un model cu un cadru din lemn fiabil și bine uscat și cu un nivel ridicat de calitate a asamblării. Numai așa vă va mulțumi mulți ani, își va păstra aspectul original pe toată durata de viață, nu se va deforma și nu va scârțâi în timp.
Confort: pentru a alege o canapea bună, care va fi folosit ca un loc de dormit sau ca un loc pentru a se relaxa în fața televizorului și de a comunica cu oaspeții – sar

cini cardinale diferite. Dar, în orice caz, modelul ar trebui să fie confortabil. Dacă canapeaua este prea tare sau prea moale pentru dumneavoastră, riscați să vă confruntați cu o mulțime de probleme: dureri de spate, disconfort muscular, insomnie etc.
Ușurința de utilizare: unele canapele sunt înclinabile sau au un sertar pentru lenjerie: care este cel mai bine de ales, decideți în funcție de preferințele personale, dar înainte de a cumpăra modelul care vă place, testați mecanismul. Funcționează fără probleme și nu se blochează? Perfect! Îl veți putea folosi confortabil și ușor!
Funcționalitate: atunci când alegeți o canapea, acordați atenție opțiunilor suplimentare, cum ar fi cotierele detașabile, barele încorporate, pernele de canapea incluse. Funcționalitatea suplimentară, desigur, se reflectă în preț, dar face ca mobilierul tapițat să fie mai convenabil în utilizarea zilnică.

Cum de a alege o canapea de calitate?
Pentru a decide ce canapea să alegeți pentru camera de zi, dormitor, pepinieră, bucătărie, birou și orice altă cameră, ar trebui să evaluați mai întâi următoarele caracteristici:

Cadru .
Aceasta este baza canapelei. De materialul din care este fabricat depinde durata de viață. Cadrul metalic este fiabil în funcționare și foarte durabil. Cel mai adesea este folosit pentru a face canapele în stil high-tech. Nu mai puțin fiabil este mobilierul cu un cadru din lemn natural (stejar, fag, mahon etc.). Dar astfel de construcții nu sunt ieftine. Mult mai accesibile sunt cadrele realizate din plăci aglomerate – acestea își păstrează bine forma și sunt complet sigure. Dar pentru ca canapeaua să servească mai mult timp, trebuie să alegeți un model cu un cadru numai din plăci aglomerate, care este acoperit cu un strat de protecție și are o conexiune cu șuruburi sau „limbă și canelură” a pieselor.

Umplere
Producătorii de somiere și alte tipuri de canapele ca umplutură aleg adesea materiale artificiale, cum ar fi spuma și spuma. Destul de des se utilizează blocuri de primăvară. Principalul criteriu pentru alegerea umpluturii – destinația canapelei. Dacă îl cumpărați mai ales pentru a dormi, este mai bine să vă mulțumiți cu modele cu blocuri de primăvară. Aceste modele nu sunt doar confortabile, ci și foarte durabile și au proprietăți ortopedice ridicate. Canapele cu umplutură din spumă sunt hipoalergenice, sunt moi și confortabile. Dar, la utilizarea zilnică, se uzează rapid. Pentru cei care doresc să se asigure că canapeaua nu este stoarsă în timp, păstrând în același timp moliciunea, alegeți produse cu o „umplutură” dintr-un material precum spuma de latex. Datorită numeroaselor microcelule, „respiră”, are un efect ortopedic și servește timp de zeci de ani.

Tapițerie
Cel mai scump mobilier este cel tapițat cu piele. Are avantaje: rezistență ridicată la abraziune, mecanică, chimică și la influența UV, protecție împotriva umezelii. Modele nu mai puțin practice, dar mult mai ieftine, cu tapițerie din piele artificială. Dar cele mai populare țesături sunt chenille, jacquard și tapițerie. Ele sunt alese ca tapițerie pentru canapea în fiecare zi, deoarece aceste materiale protejează în mod fiabil mobilierul și sunt aproape la fel de bune ca și pielea în ceea ce privește durabilitatea și caracteristicile estetice. Principalul lucru este că același material este folosit pe partea din față a produsului și pe spate, iar toate cusăturile au fost plate și îngrijite.

Mecanism
Plănuiți să vă înclinați canapeaua din când în când? Sau să dormi pe ea în fiecare noapte? Atunci când alegeți o canapea pentru casa dvs., ar trebui să acordați cu siguranță o atenție maximă modului în care se desfășoară. Producătorii de astăzi produc modele care sunt echipate cu mai multe tipuri de mecanisme de alunecare: „Books”, „Click-jack”, „Dolphin”. „Scaun pliabil”, „Pat pliabil”, „Acordeon”, canapea cu laturi rabatabile sau cu pat extensibil. Aceasta este o opțiune indispensabilă în spațiul limitat al unui apartament mic. Toate acestea sunt fiabile și pot rezista la mai multe cicluri de pliere și desfășurare.