Ce trambulină pentru a alege pentru țară și acasă: criterii

Odată cu debutul sezonului cald, adulții se gândesc la modul de diversificare a timpului liber, al lor și al copiilor lor, pentru a petrece mai mult timp în aer liber, pe cât posibil pentru a îmbunătăți sănătatea și a promova sănătatea. Adevăratul flagel al lumii moderne – hipodinamia, cea mai mare parte a timpului pe care copiii și părinții îl petrec cu gadget-uri și, ca urmare, au o mulțime de probleme de sănătate: vedere deteriorată, exces de greutate, slăbiciune musculară și cardiacă – nu toată lista. Dar există o modalitate sigură de a distrage atenția copiilor de la calculator și de a-i face să petreacă ore întregi sărind și chițăind de încântare – este o trambulină. Designul simplu al proiectilului sportiv este o distracție universală pentru copii mici, adolescenți și adulți deopotrivă. Ce trambuline ieftine să alegeți pentru o casă de țară sau o cabană, la ce să vă uitați și cum să asigurați siguranța – în detaliu în articolul nostru.

BENEFICIILE TRAMBULINEI
Mulți dintre noi cred în mod eronat că trambulina este doar o distracție activă. De fapt, este un aparat sportiv cu drepturi depline, un tip de trambulină, care poate fi folosit pentru antrenament, modelarea corpului, pierderea în greutate și ca exercițiu terapeutic pentru întărirea inimii, recuperarea după boli.

Experții în medicină sportivă au dovedit că săriturile ușoare sunt mai eficiente și mai sigure decât multe tipuri de exerciții fizice, inclusiv alergarea. Într-o oră pe acest aparat, o persoană cheltuiește cu 70% mai multe calorii decât la jogging în parc sau pe o bandă de alergare, ceea ce vă permite să scăpați mai repede de talia și flancurile nedorite.

Indiferent de trambulina pe care o cumpărați, beneficiile pentru organism sunt evidente:

toți mușchii din corp sunt întăriți;
alimentarea cu sânge a organelor se îmbunătățește, iar fluxul limfatic crește de 15 ori;
se dezvoltă aparatul vestibular, se antrenează coordonarea mișcărilor;
dezvoltă rezistența;
organismul este curățat de toxine la nivel celular;
metabolismul este accelerat;
sistemul scheletic și articulațiile sunt întărite;
coloana vertebrală este formată corect; postura este corectată;
săriturile ajută la eliminarea celulitei;
eliberarea de endorfine vă îmbunătățește starea de spirit și vă ajută să vă relaxați emoțional.
De fapt, săriturile sunt o combinație de exerciții de forță și cardio și exerciții complexe de coordonare, toate acestea fiind distractive și plăcute.

În plus, trebuie spus că este cea mai accesibilă trambulină, cumpărarea unei trambuline este o achiziție accesibilă, iar antrenamentul pe ea este potrivit pentru persoanele de toate fizicul și nivelurile de fitness, care nu au contraindicații directe.

Atunci când vă decideți ce trambulină să alegeți, trebuie să luați în considerare aceste subtilități:

Săritura este foarte consumatoare de energie și necesită rezistență, așa că nu vă puteți angaja imediat mult timp – la început, formarea – 15-20 de minute într-un mod liniștit.
În mod similar, este necesară adaptarea aparatului vestibular și este interzisă efectuarea de rotații și răsturnări de situație deodată – acest lucru poate provoca amețeli, dezorientare și greață. Numai după ce te-ai obișnuit cu schimbarea poziției în direcția verticală poți învăța trucuri.
Înainte de a sări, faceți o scurtă încălzire constând în genuflexiuni, îndoiri și întoarceri.
Risc de rănire. Rănirea poate apărea în două cazuri – dacă trainerul nu este instalat corespunzător, nu a îndeplinit toate cerințele de protecție sau din cauza năzbâtiilor prostești ale săritorului însuși. În orice caz, nu este vina nici a producătorului, nici a vânzătorului, dar trebuie respectate recomandările din instrucțiuni.
O întrebare comună de la părinți este: la ce vârstă este permisă trambulina pentru copii? Trebuie să ne ghidăm după cât de ferm poate merge copilul și dacă este capabil să sară. De regulă, aceasta este vârsta de un an și jumătate până la doi ani. Dar numai ca divertisment și cu prezența obligatorie a unui adult în apropiere. Durata săriturii nu depășește 10 minute.

Pe de altă parte, Societatea Americană de Ortopedie recomandă ca copiilor sub 6 ani să nu li se permită să sară intensiv. Oasele copiilor sunt mai moi decât cele ale adulților. Acestea sunt predispuse la încleștare și se rup mult mai ușor. Apropo, aproape toți producătorii de renume scriu pe cutie – pentru copii de la 6 ani.

Pentru a decide ce copii cumpără o trambulină la dacha sau în curte, trebuie să evaluăm în mod sensibil sănătatea lor – copiii slăbiți, cu probleme cronice mai bine amână o astfel de divertisment, până când corpul se calmează suficient.

Numai structurile gonflabile sunt potrivite pentru copiii mici.
CELE MAI BUNE TRAMBULINE PENTRU COPII
Atunci când vă decideți ce trambulină să cumpărați pentru copilul dumneavoastră, trebuie să luați în considerare factori precum

vârstă;
gen;
starea fizică a copilului;
Dimensiunea zonei care va găzdui atracția;
necesitatea de asamblare și dezasamblare frecventă.
Un considerent important pentru a decide ce trambulină să cumpărați pentru copii este vârsta acestora. Tipul gonflabil este preferabil pentru copiii mici – va proteja în mod fiabil copilul de posibile lovituri și răniri și există mai multe opțiuni de design. Dar nu sunt potrivite pentru copiii cu vârsta de peste 10 ani din cauza designului lor slab.

Înainte de a decide ce trambulină să cumpere în țară – gonflabilă sau cadru, este necesar să se ia în considerare și un factor: modelul gonflabil este instalat direct pe gazon și îl va strica – după asamblare rămâne un loc de iarbă stricată. Modelele de cadre lasă doar urme, dar se vor scufunda în sol, așa că este de dorit să se aranjeze un suport pentru ele.

Acestea sunt aspecte generale. În ceea ce privește un cadru specific și un model de plasă, părinții ar trebui să acorde atenție următorilor parametri

diametru;
tipul de plasă: interioară sau exterioară
producătorii și siguranța materialelor;
cost.
Diametru
Ce trambulină este cel mai bine de ales depinde de vârsta și numărul de copii.

Pentru cei mai tineri, 3-5 FT (100-165 cm) este suficient. În esență, este doar un țarc pentru copii, dar cu un fund elastic. Copiilor mici le place foarte mult, le dezvoltă coordonarea și le întărește mersul.
Pentru copiii cu vârste cuprinse între 2 și 4 ani, cea mai bună alegere este cea de 4-7 picioare (150-210 cm). Practic, este și un țarc de joacă, nu veți sări în el, dar copilul dumneavoastră va fi în siguranță și se va distra. Nu va fi suficient de mare pentru doi copii.
Pentru un copil cu vârsta cuprinsă între 5 și 10 ani, este suficient să luați un parc cu un diametru de 8 FT (229-259 cm). Aceasta este cea mai populară dimensiune pentru uz casnic. Dar pentru doi sau trei copii nu este potrivit, în acest caz, alegând care trambulină pentru a cumpăra copii acasă, opriți-vă la modelul 10 FT (290-320 cm) – 12 FT (351-381 cm). Această trambulină este potrivită atât pentru divertisment, cât și pentru o sesiune de antrenament specific pentru un adolescent sau un adult de talie medie.
Echipamentele de fitness cu dimensiuni de 14 FT (412-442 cm) și mai mari pot fi utilizate în scopuri comerciale sau pentru antrenamente atletice serioase. Acestea sunt rareori achiziționate pentru uz casnic, dar și-au dovedit valoarea în centrele de agrement și în terenurile de sport.
Tipul de plasă
Antrenorii cu o plasă de protecție externă sunt mai potriviți pentru copiii mai mari, în timp ce copiii, pe de altă parte, ar trebui să prefere o plasă internă, pentru a elimina riscul de rănire în urma căderii în arcuri (chiar și sub covorașe, există posibilitatea unor vânătăi în urma unei căderi nefericite). Pe de altă parte, circuitul de protecție interioară reduce zona de sărituri și doi copii vor fi mai înghesuiți.

Materialul plasei nu trebuie să fie rigid și trebuie să fie elastic, dar nu trebuie să se întindă prea mult. Acest lucru previne rănile provocate de lovirea plasei în sine.

Materiale
Un criteriu important în alegerea unei trambuline este calitatea, fiabilitatea și siguranța materialelor.

Primul criteriu pentru care trambulina este cea mai bună este calitatea cadrului. Mulți oameni cred că rama metalică este mai fiabilă, dar acest lucru nu este adevărat. Metal-plastic modern și carbon sunt foarte puternice, nu sunt supuse la deformare. Dar astfel de aparate de antrenament sunt, de asemenea, mai scumpe.

De asemenea, este necesar să se acorde o atenție la numărul și calitatea elementelor de fixare. Construcția nu trebuie să se clatine și să se balanseze. În cazul în care acest lucru este detectat în timpul instalării, fiecare stâlp trebuie fixat cu elemente de fixare suplimentare.

Al doilea criteriu în alegerea trambulinei pentru a cumpăra un copil – materialul pânzei de sărituri. Ar trebui să fie densă, să nu se întindă, să nu aibă mirosuri inutile, să nu păteze cârpa dacă o frecați.

Pentru țesăturile de exterior, este obligatorie o acoperire de protecție împotriva umezelii și a razelor ultraviolete. Acest lucru va fi indicat pe ambalaj.

În recenziile utilizatorilor, care trambulină este mai bună – forumul oferă informații că, pentru dacha ar trebui să ia un model cu un acoperiș sau un cort de protecție. Acest lucru prelungește considerabil durata de viață a trambulinei.